Anasayfa | Hakkımızda | Künye | Meslek Kuruluşları | Reklam İletişim | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS

*** Güncel Hayvancılık Haberlerini Sitemizden Takip Edebilirsiniz...  







HABER ARA


Gelişmiş Arama

1.1 Milyar Yumurta

Tavuk yumurtası üretimi 2011 yılının Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.5 artışla 1 milyar 102.4 milyon adet oldu.

Kategori  Kategori : Kümes Hayvancılığı
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 4774
Tarih  Tarih : 18 Ocak 2012 02:52

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto


Tavuk yumurtası üretimi 2011 yılının Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3Tavuk yumurtası üretimi 2011 yılının Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.5 artışla 1 milyar 102.4 milyon adet oldu. Tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 3.3 azalış gösterdi. Kasım'da kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 20.8 azalarak 64 milyon 30 bin adete, tavuk etimi üretimi söz konusu dönemde yüzde 21.9 azalışla 107 bin 553 tona geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılının Kasım ayı Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistikleri'ni yayımladı. TÜİK, aylık olarak yayımlanan kümes hayvancılığı üretim istatistiklerini, tavuk yumurtası ve tavuk Eti üretim miktarlarını tespit etmek üzere köy tavukçuluğu kapsam dışında bırakarak NACE Rev.2'ye göre 01.47 ve 10.12 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derledi. Buna göre tavuk yumurtası üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3.3 azalarak, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 3.5 artarak 1 milyar 102 milyon 453 bin oldu. Ekim ayında tavuk yumurtası üretimi 1 milyar 140 milyon 547 bin adet düzeyinde gerçekleşmişti.

-64 MİLYON TAVUK KESİLDİ-

Kesilen tavuk sayısı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 20.8 azalarak 64 milyon 30 bin adete geriledi. Kesilen tavuk miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2 artış gösterdi. Ekim ayında kesilen tavuk sayısı 80 milyon 842 bin adet düzeyindeydi.

-TAVUK ETİ ÜRETİMİ 107 BİN 553 TON-

Tavuk Eti üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 21.9 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.4 arttı. Tavuk Eti üretimi 2011 yılının Kasım ayında 107 bin 553 ton düzeyine ulaştı. - Ankara
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sponsor Firma Videoları



















Tahir S. YAVUZ Tahir S. YAVUZ
Veteriner Tıbbi Ürünlerde Yeni Düzenlemeler
H.Yücel ASI H.Yücel ASI
Mineraller ve Mineral Eksiklikleri ve Akut Selenyum Zehirlenmeleri
Z. MISIRLIOĞLU Z. MISIRLIOĞLU
SALMONELLA Mücadele Etmesi Zor Sinsi Düşman
Remzi CİĞERLİ Remzi CİĞERLİ
Prof. Dr. Rüveyde Akbay; GERÇEK BİR SOSYAL MİMAR
Mehmet ALKAN Mehmet ALKAN
HAYVANCILIĞIMIZIN SONUNU HAZIRLIYOR
M.İhsan SOYSAL M.İhsan SOYSAL
Evcil Hayvanlarda Milli Eylem Planı Neden Gereklidir?
Güney GÖKÇELİK Güney GÖKÇELİK
SPİROKETOZİS
Oktay DEPREM Oktay DEPREM
PET BESLEME ALIŞKANLIĞI

SON DAKİKA HABERLERİ

ANKET

Kırmızı Ette İşlenmiş Ürünlere Göre Tercih Ettiğiniz Marka
















Tüm Anketler

hayvancilikhaber.com Bir ENFORMASYON MEDYA GRUBU Kuruluşudur. Tüm Hakları Saklıdır..
RSS Kaynağı | Yazar Girişi


Altyapi: MyDesign Haber Sistemi