Anasayfa | Hakkımızda | Künye | Meslek Kuruluşları | Reklam İletişim | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS

*** Güncel Hayvancılık Haberlerini Sitemizden Takip Edebilirsiniz...  



HABER ARA


Gelişmiş Arama

''ETAM Faaliyette..!''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE) bünyesinde kurduğu Enerji Tarımı Araştırmaları Merkezi (ETAM) faaliyete geçti.

Kategori  Kategori : Yem ve Katkı Maddeleri
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 7121
Tarih  Tarih : 01 Ocak 2012 23:17

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto


Merkezde tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için yenilebilir tarımsal kaynaklardan biyodizel, biyoetonol, biyogaz, biyomas gibi enerji kaynakları üretilecek. Merkezde yapılacak bilim çalışmaların ise ülkedeki yenilenebilir enerji kaynakları potansiyelinin ve ülke politikalarının belirlenmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Enerji Tarımı Araştırma Merkezi'nin işlevine ilişkin bilgi veren KTAE Müdürü Dr. Hasan Özcan, ETAM'ın ülke genelinde yenilebilir tarımsal kaynaklardan biyoyakıt elde edilmesi için temel ve uygulamalı araştırmalar yürütmekle görevlendirildiğini söyledi.

Özcan, şöyle konuştu: "EPDK'nın son yıllarda yasal düzenlemelerle benzin ve mazota kademeli olarak 2013 yılından itibaren her yıl artan oranlarda yerli tarım ürünlerinden üretilen biyoyakıt harmanlanma zorunluluğunun getirildiği ortadadır. Ülke olarak alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz ve bu konularda temel araştırmalar yürütmemiz ihtiyacı doğmuştur. Bu merkezde doğrudan gıda olarak kullanılan ham maddeler yerine ikincil ürün olarak bilinen ağaç kabuğu, yaprak, sap, talaş, odunsu ve karbonlu maddeler içeren organik Kaynaklar ve yosunlardan biyoyakıt elde edilmesi için ikinci kuşak biyoyakıt teknolojilerinin geliştireceği üretim teknolojileri esas alınacak olup, yenilebilir tarımsal kaynaklardan biyoyakıt üretim teknolojilerinin geliştirilmesi hedefleniyor."
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sponsor Firma Videoları















Tahir S. YAVUZ Tahir S. YAVUZ
Veteriner Tıbbi Ürünlerde Yeni Düzenlemeler
H.Yücel ASI H.Yücel ASI
Mineraller ve Mineral Eksiklikleri ve Akut Selenyum Zehirlenmeleri
Z. MISIRLIOĞLU Z. MISIRLIOĞLU
SALMONELLA Mücadele Etmesi Zor Sinsi Düşman
Remzi CİĞERLİ Remzi CİĞERLİ
Prof. Dr. Rüveyde Akbay; GERÇEK BİR SOSYAL MİMAR
Mehmet ALKAN Mehmet ALKAN
HAYVANCILIĞIMIZIN SONUNU HAZIRLIYOR
M.İhsan SOYSAL M.İhsan SOYSAL
Evcil Hayvanlarda Milli Eylem Planı Neden Gereklidir?
Güney GÖKÇELİK Güney GÖKÇELİK
SPİROKETOZİS
Oktay DEPREM Oktay DEPREM
PET BESLEME ALIŞKANLIĞI

SON DAKİKA HABERLERİ

ANKET

Kırmızı Ette İşlenmiş Ürünlere Göre Tercih Ettiğiniz Marka
















Tüm Anketler

hayvancilikhaber.com Bir ENFORMASYON MEDYA GRUBU Kuruluşudur. Tüm Hakları Saklıdır..
RSS Kaynağı | Yazar Girişi


Altyapi: MyDesign Haber Sistemi