Anasayfa | Hakkımızda | Künye | Meslek Kuruluşları | Reklam İletişim | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS

*** Güncel Hayvancılık Haberlerini Sitemizden Takip Edebilirsiniz...  



HABER ARA


Gelişmiş Arama

Bakın Tarım Ürünleri

Mevcut üretimimizin yaklaşık olarak %90'ılk oranı kanatlı sektörüne sunulmaktadır

Kategori  Kategori : R ö p o r t a j
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 5787
Tarih  Tarih : 07 Haziran 2010 13:11

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto


*** Okuyucularımıza firmanızı tanıtabilir misiniz?
Ali BAKIN :
• BAKIN TARIM ÜRÜNLERİ San. Tic. Ltd. Şti. Veteriner Hekimlik mesleği ile saha bilgilerinin birikiminin deneyime dönüşmesi sonucunda hayvancılık sektöründe daha yararlı olmak amacı ile Veteriner Hekimler tarafından kurulmuş olup deneyimli Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisleri kadrosu ile yoluna devam etmektedir.
• Ürünlerimizin saha performanslarını yerinde takip eden ve üreticilere teknik bilgi ve deneyimlerini aktaran Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendislerimiz üreticilerimizin her zaman yanında olmuştur. 
• Zamanla bilgi ve deneyimler giderek artmış ve ihracat potansiyelini yakalayan ürünlerimiz firmamız tarafından üretilip iç ve dış pazarda yerini almıştır. Araştırma ve Geliştirme faaliyetleri ile büyümek firmamızın temel misyonudur.
• Kurumsal yapımız içerisinde hızla devam eden Ar-Ge faaliyetlerimiz sonucunda düşük maliyetli organik hayvansal gıdaların üretilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

*** Sahaya ne şekilde hizmet veriyorsunuz? özellikle hedeflediğiniz bir kesim var mı?
Ali BAKIN : Mevcut üretimimizin yaklaşık olarak %90’ılk oranı kanatlı sektörüne sunulmaktadır.Ar_Ge personelimiz merkezi Ar-Ge ünitemizde araştırmalar yapmakta,müşterilerimize teknik destek veren veteriner hekim ve ziraat mühendislerimizin sahada tespit ettikleri sorunların çözülmesi ve başarılı yetiştiricilik yapılması için üreticilerimiz ile birlikte hareket etmektedir. 

*** Devletten beklentileriniz nelerdir. yeterli mi?
Ali BAKIN : Hayvansal gıda tüm dünyada stratejik ürünler olarak kabul edilmekte ve gelişmiş ülkeler bu sektörde ihracatı elinde tutmak istemektedir. Ülkemizde yeterli hayvansal gıda üretebilmek ve ihracat olanaklarını artırmak için yem maliyetlerinin aşağı çekilmesi gerekmektedir. Yem katkılarının pahalı olanlarını ne yazık ki ithal etmekteyiz. Oysa bu sektörün de geliştirilmesi, enzim, aminoasit gibi pahalı katkıların yerli üretimden karşılanması ülke ekonomisi için yararlı olacaktır. Yem ham maddeleri üretimine verilen desteklerin ger dönüşümünün daha verimli olma olanakları üzerinde durulmalıdır. Yüksek katma değerli yem katkıları üretmek isteyen girişimcilere maddi destek verilmelidir. Bu sektörde dışa bağımlılığı azaltıcı tedbirler alınmalıdır.

*** Firmanızın sektöre bakış açısı nedir?
Ali BAKIN : Firmamız sektör içerisinde gelişmiş ülkelerdeki modellerden yararlanarak yeni bir model kurmaya çalışmaktadır. Sektör içerisinde Ar-Ge’ye dayalı üretim yapan firma sayısı oldukça azdır. Sektörde Ar-Ge kapasitesinin artırılması, Üniversite-Sanayi işbirliklerinin geliştirilmesi, ortak kullanma alanları ve ortak laboratuarların kurulması sureti ile kümelenmelerin oluşturulması ekonomik açıdan önemlidir. Bu konularda TÜBİTAK, TTGV ve KOSGEB başta olmak üzere kamu olanaklarında yararlanmak gerekir. AB 7. Çerçeve kapsamındaki desteklerden tarım sektörü firmalarının daha çok yararlanması gerekir. Sektörün kendi içerisinde sistematik bir yapı oluşturarak hayvansal gıda güvenliğinin artırılmasına gayret etmelidir.

*** Ürün çeşitliliğinizden ve gelecek ile ilgili çalışmalarınızdan bahsedermisiniz?
Ali BAKIN :
Firmamız 2009 yılından itibaren TÜBİTAK destekleri ile Ar-Ge altyapısını kurmuştur. Bu sayede yetişmiş Ar-ge personeli ihtiyacını karşılamıştır. Yukarıda belirtilen dışa bağımlılığı azaltma ve yüksek katma değeril yem katkılarının yerli üretimden karşılanması amacı ile yeni yatırımlar yapmakta ve biyoteknolojik ürünlerin üretilebileceği fiziki mekanlar hazırlamaktayız. Üniversiteler ile işbirliği içerisinde projeler yürütmekteyiz. Yaptığımız Ar-Ge faaliyetlerini TÜBİTAK gibi üst kurumların destek ve kontrolünde yapmaktayız. Bu süreçte Üniversitelerimizdeki bilgi birikiminin özel sektöre kanalize edilmesinin acil olarak artırılması gerçeğini kavramış olduk. Üniversitelerimizde yüksek seviyede bilgi sahibi hocalarımızın olduğunu, ancak ekonomiye kazandırılmada yeterli gayret sarf edilmemesi ekonomimiz için büyük kayıptır.
Gelecekte yüksek katma değerli yem girdilerini yerli kaynaklardan üretmeyi, bunun için biyoteknoloji konusunda kapasite artırmayı, üniversitelerimizden yeterince yararlanmayı ve proje bazlı ulusal ve uluslar arası işbirliklerimizi artırmayı hedeflemekteyiz.

*** Sektörel sıkıntılarınız ve pazar zorluğunuz var mı?
Ali BAKIN : Yem maliyetlerinin yüksek olması ve hayvansal gıdalarda fiyat istikrarının olmaması yetiştiricilerimizi sıkıntıya soktukça biz de olumsuz yönde etkilenmekteyiz. Gelişmiş ülkelerde yıllık üretim projeksiyonlarına göre üretim yapılırken, ülkemizde bu konuda bir ilerleme olmaması ticari kaoslara neden olmaktadır. Kim, neyi, ne kalitede, ne zaman, ne kadar ve kaça ürettiğini bilirse bu kaos ortadan kalkacaktır. Üretim kotaları ve sertifikalı üretim modellerinin devreye sokulması gerekmektedir. Kısacası, sektörün sıkıntıları bizim de sıkıntılarımız.
Gerek iç ve gerekse dış pazarda giderek artan bir trend içerisindeyiz. Üç ülkeye ihracat yapmaktayız. Ürünlerimizin sağladığı memnuniyet sayesinde ihracat olanaklarımız giderek artmaktadır.

*** Dergimiz kanalı ile okuyucularımıza ve sektöre vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?
Ali BAKIN : Üniversitelerimiz ile paralel olarak özel sektörün de bilimsel araştırmalar yapması, bu konuda işbirlikleri ve kümelenmelerin artırılması, tarımsal biyoteknolojik ürünlerin yerli kaynaklar kullanılarak üretilmesi için gerekli altyapıların kurulması gerekmektedir. Tarımsal Ar-Ge yapan ülkeler kalkınacak diğerleri tarımsal ürün ithalatçısı olmaya devam edecektir. Üniversite-sanayi işbirliğinin hızla kat kat artırılması gerekmektedir. 

*** Özgeçmişinizi kısaca yazar mısınız?

Ali BAKIN : Elazığ ili, 1968 doğumluyum. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1991 mezunuyum. Mezuniyetimden itibaren kanatlı sektörü içerisinde görev yapmaktayım. Son 13 yıldır kendi kurduğum şirketler vasıtası ile hayvancılık sektörüne hizmet vermekteyim.

 

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sponsor Firma Videoları















Tahir S. YAVUZ Tahir S. YAVUZ
Veteriner Tıbbi Ürünlerde Yeni Düzenlemeler
H.Yücel ASI H.Yücel ASI
Mineraller ve Mineral Eksiklikleri ve Akut Selenyum Zehirlenmeleri
Z. MISIRLIOĞLU Z. MISIRLIOĞLU
SALMONELLA Mücadele Etmesi Zor Sinsi Düşman
Remzi CİĞERLİ Remzi CİĞERLİ
Prof. Dr. Rüveyde Akbay; GERÇEK BİR SOSYAL MİMAR
Mehmet ALKAN Mehmet ALKAN
HAYVANCILIĞIMIZIN SONUNU HAZIRLIYOR
M.İhsan SOYSAL M.İhsan SOYSAL
Evcil Hayvanlarda Milli Eylem Planı Neden Gereklidir?
Güney GÖKÇELİK Güney GÖKÇELİK
SPİROKETOZİS
Oktay DEPREM Oktay DEPREM
PET BESLEME ALIŞKANLIĞI

SON DAKİKA HABERLERİ

ANKET

Kırmızı Ette İşlenmiş Ürünlere Göre Tercih Ettiğiniz Marka
















Tüm Anketler

hayvancilikhaber.com Bir ENFORMASYON MEDYA GRUBU Kuruluşudur. Tüm Hakları Saklıdır..
RSS Kaynağı | Yazar Girişi


Altyapi: MyDesign Haber Sistemi