Anasayfa | Hakkımızda | Künye | Meslek Kuruluşları | Reklam İletişim | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS

*** Güncel Hayvancılık Haberlerini Sitemizden Takip Edebilirsiniz...  



HABER ARA


Gelişmiş Arama

Tavuk Dışkısı Elektrik

Çin de Tavuk Dışkısından Elektrik Üretiliyor

Kategori  Kategori : Kümes Hayvancılığı
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 13088
Tarih  Tarih : 11 Kasım 2009 23:36

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto


Çin’in başkenti Pekin’in elektrik ihtiyacının bir kısmı, tavuk dışkısından üretilen enerjiyle sağlanıyor.

Ülkenin resmi haber ajansı Şinhua’nın China Daily gazetesine dayandırdığı haberine göre, Pekin yakınlarındaki bir yumurta üretim tesisinde kurulan DQY Ekoloji Çiftliği isimli santralde tavuk dışkısından elde edilen metan gazıyla elektrik üretiliyor.

Santralde 3 milyon tavuğun bir yılda ürettiği 80 bin ton dışkı ile 14,6 bin megavat elektrik üretilerek Pekin’de, Tianjin’de ve Inner Mongolia otonom bölgesinde 10 bin dairenin enerji ihtiyacı karşılanıyor. Küresel ısınmayla mücadele çerçevesinde, çevreci bir ortamda üretilen elektrik sayesinde yılda 95 bin ton karbondioksit gazının atmosfere salınması engellenmiş oluyor.

Santralin Başkan yardımcısı Gu Qing, Huhhoto kentindeki hayvan çiftliğinde günlük 1,36 megavat ve Maanşan’da da 22 bin kilovat elektrik üreten, büyükbaş hayvan dışkısını işleyen santral kurulan Çin’de, hayvan dışkısından yayılan metan gazını yakarak elektrik üreten santrallerin diğer büyük şehirlerde de yaygınlaştırılmasını planladıklarını söyledi.

Ham madde sıkıntısı çekmediği bildirilen bu santrallerin ürettiği atık ise gübre olarak kullanılıyor. DQY santralinin 208 milyon yuan’a (30,5 milyon dolar) inşa edildiği belirtildi.

(CİHAN)

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sponsor Firma Videoları















Tahir S. YAVUZ Tahir S. YAVUZ
Veteriner Tıbbi Ürünlerde Yeni Düzenlemeler
H.Yücel ASI H.Yücel ASI
Mineraller ve Mineral Eksiklikleri ve Akut Selenyum Zehirlenmeleri
Z. MISIRLIOĞLU Z. MISIRLIOĞLU
SALMONELLA Mücadele Etmesi Zor Sinsi Düşman
Remzi CİĞERLİ Remzi CİĞERLİ
Prof. Dr. Rüveyde Akbay; GERÇEK BİR SOSYAL MİMAR
Mehmet ALKAN Mehmet ALKAN
HAYVANCILIĞIMIZIN SONUNU HAZIRLIYOR
M.İhsan SOYSAL M.İhsan SOYSAL
Evcil Hayvanlarda Milli Eylem Planı Neden Gereklidir?
Güney GÖKÇELİK Güney GÖKÇELİK
SPİROKETOZİS
Oktay DEPREM Oktay DEPREM
PET BESLEME ALIŞKANLIĞI

SON DAKİKA HABERLERİ

ANKET

Kırmızı Ette İşlenmiş Ürünlere Göre Tercih Ettiğiniz Marka
















Tüm Anketler

hayvancilikhaber.com Bir ENFORMASYON MEDYA GRUBU Kuruluşudur. Tüm Hakları Saklıdır..
RSS Kaynağı | Yazar Girişi


Altyapi: MyDesign Haber Sistemi